IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI PODATAKA

Zaštita Vaše privatnosti vrlo nam je važna, pogotovo ako koristite našu web stranicu. Prema tome, ova Izjava o zaštiti privatnosti podataka pruža Vam sveobuhvatne informacije o tome koje Vaše osobne podatke obrađujemo kada koristite naše web usluge i kako mi (kao voditelj obrade) štitimo te podatke. Podaci se obrađuju na temelju važećih zakonskih odredbi.

Voditelj obrade podataka: Europapier-Hercegtisak d.o.o. Široki Brijeg, Varaždinska 2a, 88220 Široki Brijeg, BiH

Zastupnik voditelja obrade podataka: Marina Cigić

Kontakt e-mail za zaštitu podataka: dataprotection(at)europapier.ba

A) Posjet našoj web stranici

Kada posjetite našu web stranicu ili našu web trgovinu, nijedan Vaš osobni podatak neće biti pohranjen na našim poslužiteljima bez vašeg izričitog pristanka. Međutim, za bolju upotrebljivost naše web stranice ili naše web trgovine, prednost je da se log datoteke i kolačići privremeno pohranjuju; zbog toga se od Vas traži pristanak na našoj web stranici. Niste dužni dati takav pristanak i moći ćete koristiti web stranicu i bez takvog pristanka; međutim, u nekim ćete slučajevima doći do nekih ograničenja u korištenju naše web stranice.

B) Dopuštenje za pohranu i korištenje log datoteka i na korištenje kolačića

1. Ako dajete svoju izričitu suglasnost na pohranu i korištenje log datoteka i na korištenje kolačića, naši će web poslužitelji privremeno spremiti svaki pristup u log datoteku. Time će se prikupljati i pohraniti sljedeći podaci:

 • IP adresa pristupajućeg računala
 • Datum i vrijeme pristupa
 • Ime i adresa preuzete datoteke
 • Količina prenesenih podataka
 • Podaci o tome je li zahtjev bio uspješan (HTTP statusni kod)
 • Informacije o pregledniku i operacijskom sustavu
 • Web stranica iz koje potječe pristup

Pravni temelj za pohranjivanje tih podataka je naš legitimni interes jer takvi podaci, posebice, služe svrsi pravilnog rada poslužitelja i sigurnosti sustava (članak 6. stavak 1. točka f GDPR-a).

Štoviše, ako dajete svoj pristanak, naša web stranica također koristi kolačiće (za više informacija pogledajte Pravila o kolačićima u nastavku).

Prikupljeni podaci obrađuju se radi omogućavanja korištenja web stranice (uspostavljanje veze), sigurnosti sustava, tehnološke administracije mrežne infrastrukture i radi anonimizirane, statističke procjene korištenja i optimizacije naše prisutnosti na Internetu.

Prikupljeni podaci pohranjuju se na maksimalno razdoblje od 38 mjeseci.

U ovom kontekstu želimo istaknuti da ćemo IP adrese procjenjivati samo interno, npr. u slučaju napada na mrežnu infrastrukturu.

2. Podaci koji su pohranjeni kada ste pristupili našoj mrežnoj prisutnosti, otkriti ćemo trećim stranama samo ako smo to obvezni prema zakonu ili sudskoj odluci ili ako je takvo otkrivanje potrebno radi ostvarivanja prava i kaznenog progona u slučaju napada na našu internetsku infrastrukturu. Podaci se ne objavljuju za druge ne komercijalne ili komercijalne svrhe.

3. Što se tiče pohranjenih log datoteka ne provodimo sve obradive aktivnosti sami, već se oslanjamo na podršku pažljivo odabranih i pouzdanih partnera (= procesora), a to su ITBH, elements.at New Media Solutions GmbH. Prikladnim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama ti procesori također osiguravaju sigurnost vaših podataka. Naši partneri ne smiju koristiti navedene osobne podatke u druge svrhe osim onih za koje su ih primili.

4. Pravila o kolačićima

Ako ste dali svoj izričit pristanak za spremanje i korištenje log datoteka i upotrebljavanje kolačića prilikom posjete našoj web stranici, naše web stranice će koristiti kolačiće u nekoliko slučajeva izvan onih navedenih u Klauzuli A. Oni služe kako bi naša prisutnost postala prilagođenija korisniku i učinkovitija. Kolačići su male tekstualne datoteke koje preglednik pohranjuje na vašem računalu. Podaci se prikupljaju i pohranjuju isključivo u anonimiziranom ili pseudonimiziranom obliku.

Nakon prvog kontakta s web trgovinom, na korisničkom terminalu generiraju se sljedeći kolačići:

Prije prijave

 • language (parametar jezika) = važeći do kraja sesije
 • ROUTEID (parametar za balansera opterećenosti) = važi do kraja sesije

Nakon prijave

 • sid (parametar sesije) = važeće do kraja sesije
 • sid key (parametar sesije) = važi do kraja sesije

Nakon pristupanja web shopu i / ili web stranici Google Analytics postavit će sljedeće kolačiće:

 • _ga: (Google parameter), životni ciklus 2 godine
 • _gid: (Google parametar), životni ciklus 24 sata
 • _gat: (Google Parameter), životni ciklus 10 minuta

U postavkama vašeg preglednika možete odrediti da li se kolačići mogu postaviti ili ne. Možete spriječiti postavljanje kolačića prema odgovarajućoj postavci; međutim, želimo istaknuti da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcionalnosti naše web stranice.

5. Upotreba usluge Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc.

Google Analytics također upotrebljava kolačiće, tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu i omogućavaju analizu vaše upotrebe web stranice. Informacije o vašoj upotrebi ove web stranice koje generira kolačić (uključujući vašu IP adresu) prenijet će se na Google poslužitelj u SAD i bit će pohranjeni tamo. Google će koristiti te informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pripremio izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web stranice i pružio dodatne usluge vezane uz korištenje web stranice i interneta. Google će takve podatke također prenijeti trećim stranama, ako je to primjenjivo, pod uvjetom da je to potrebno prema zakonu i u mjeri u kojoj treće strane obrađuju takve podatke u ime Googlea. Google ni u kom slučaju neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google pohranjuje.

Postavke kolačića možete spriječiti s odgovarajućom postavkom u pregledniku; međutim, imamo na umu da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcionalnosti ove web stranice. Štoviše, Googleu možete spriječiti dobivanje prikupljenih podataka i obrađivati ih preuzimanjem i instaliranjem relevantnog dodatka preglednika od 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Dodatne informacije o uvjetima upotrebe i Googleovim odredbama o privatnosti podataka mogu se pronaći na sljedećim linkovima:

https://support.google.com/analytics/answer/7124332?hl=de

https://www.google.de/intl/de/policies/

Google Inc. certificiran je u skladu s Ugovorom o zaštiti privatnosti EU-SAD. Potvrda se može pronaći pod https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

C) Web trgovina

1. Ako izradite profil kupca na našoj web stranici ili naručite putem naše web trgovine, morat ćete unijeti osobne podatke u online obrasce. Informacije i / ili podaci koje unesete i podaci koji su rezultat obrade vaše narudžbe, posebno

 • broj narudžbe i status narudžbe
 • podatke o isporuci (datum, način isporuke, adresa za dostavu itd.)
 • e-pošta

potrebni su za obradu ugovora s vama.

Navedeni podaci čuvaju se na razdoblje od 3 godine.

2. Vaši osobni podaci neće biti povezani ili sinkronizirani s drugim podacima, već će se koristiti isključivo za usluge koje ste Vi zatražili. Vaše podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe ili u svrhu istraživanja tržišta ili istraživanja mišljenja bez vašeg izričitog pristanka.

3. Kako bismo mogli djelovati unutar ugovornog odnosa s Vama, vaši će podaci biti objavljeni kategorijama primatelja navedenih u nastavku, posebno u sljedećim slučajevima:

a) Podaci će uvijek biti otkriveni špediterima koje upućujemo na isporuku robe. Bit će otkriveni samo oni podaci koji su potrebni za isporuku robe.

b) izravnu isporuku

Ako se vaši osobni podaci otkrivaju tako da se takvi podaci dostavljaju procesoru, ti se podaci mogu koristiti isključivo u svrhu za koju smo ih dostavili. Naši procesori također štite sigurnost vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama.

4. Dostava navedenih podataka potrebna je za sklapanje ugovora, inače nismo u mogućnosti obraditi vašu narudžbu. Ako ne dostavite navedene podatke, neće se sklopiti nikakav ugovor.

D) Newsletter

1. Ako ste dali Vašu izričitu suglasnost za primanje newslettera, možemo vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Podaci koji se podnose tijekom pretplate na newsletter koristit će se samo za slanje newslettera. Možete otkazati pretplatu na newsletter u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u newsletteru ili putem sljedeće veze: dataprotection(at)europapier.ba.

U tu svrhu pohranjujemo od Vas prikupljene podatke samo za razdoblje tijekom kojeg primate newsletter i niste otkazali vaš pristanak za primanje newslettera.

2. Za slanje newslettera koristimo davatelja usluga MailChimp (u daljnjem tekstu: MailChimp), zaštitni znak tvrtke The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 iz SAD. Pomoću newslettera obavještavamo Vas o našem poslovanju, portfelju proizvoda i trenutnim ponudama, ako ste se pretplatili na ovaj newsletter. Podatke pohranjene u procesu registracije, odnosno ime i prezime, tvrtku, adresu e-pošte i, ako je primjenjivo, IP adresa i podaci o pretplati na newsletter bit će preneseni na, i spremljeni kod Mailchimp-a. Nakon registracije MailChimp će vam poslati e-mail kako bi potvrdio vašu registraciju. Više informacija o privatnosti podataka kod MailChimp-a možete pronaći na: mailchimp.com/legal/privacy/. Možete odjaviti pretplatu na newsletter u bilo kojem trenutku klikom na vezu odjaviti se na kraju svakog newslettera ili slanjem pošte kontroleru navedenom na početku ove Izjave.

MailChimp je certificiran u okviru Ugovora US-EU-Privacy Shield i, stoga, obvezuje se da će se pridržavati zahtjeva EU o privatnosti podataka. Osim toga, ugovor s procesorom je zaključen s MailChimp. Ako želite primiti kopiju jamstva sadržanih u njoj, kontaktirajte nas ili našeg predstavnika u bilo kojem trenutku.

3. Davanje podataka za primitak newsletter-a nije neophodno, zakonski niti po ugovoru, niti je potrebno za sklapanje ugovora. Stoga ne postoji obveza dostavljanja tih podataka i / ili pristanka na primitak newsletter-a. Pravna osnova za primanje newsletter-a je samo vaš pristanak (članak 6. stavak 1. pali GDPR). Ako ne date suglasnost, neće se poslati nikakav newsletter.

E) Prava nositelja podataka

Nadalje, poziva se na sljedeća prava koja se dodjeljuju nositelju podataka temeljem GDPR-a u pogledu obrade osobnih podataka koji se odnose na njih:

 • Pravo na informaciju od strane kontrolora o osobnim podacima koji se odnose na nositelja podataka u skladu s čl. 15 GDPR
 • Pravo na ispravak u skladu s čl. 16 GDPR
 • Pravo brisanja u skladu s čl. 17 GDPR
 • Pravo na ograničenje obrade u skladu s čl. 18 GDPR
 • Pravo na prijenos podataka u skladu s čl. 20 GDPR
 • Pravo na prigovor protiv obrade u skladu s čl. 21 GDPR

Nadalje, nositelji podataka također imaju pravo podnijeti žalbu tijelu za zaštitu podataka. S tim u vezi, upućuje se i na internetsku stranicu tijela za zaštitu podataka koja se nalazi na adresi http://www.azlp.gov.ba

F) Veze s drugim pružateljima usluga

Naše web stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga i veze s našim društvenim medijima. Ova Izjava o zaštiti privatnosti podataka odnosi se samo na web stranice i usluge koje su naša imovina i kojima sami upravljamo. Nemamo utjecaja na vanjske veze koje potječu iz naših usluga. Nismo odgovorni za to jesu li pružatelji usluga ili operatori društvenih medija u skladu s zakonskim odredbama o zaštiti podataka.

G) Zaštita tehničkih podataka

Poduzimamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše podatke koje obrađujemo od slučajnog ili namjernog manipuliranja, gubitka, uništenja ili neovlaštenog pristupa. Naše sigurnosne mjere redovito se poboljšavaju u skladu s tehnološkim napretkom.

H) Valjanost i najnovija verzija Izjave o zaštiti privatnosti podataka

Ova Izjava o zaštiti privatnosti podataka izravno je primjenjiva i zamjenjuje sve prethodne izjave o zaštiti privatnosti podataka. Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti podataka ako smatramo da je to neophodno i / ili svrhovito.